Kutyuljunk együtt! Csináljunk játékot!

Kedves Dokta-önkéntesek és más érdeklődők, kutyabarátok!

Szeretnénk készíteni egy kutyás ismeretterjesztő társasjátékot, amelyet majd a rendezvényeinken használhatunk, kicsik és nagyok örömére egyaránt. A társasjáték kérdezz-felelek formájú lesz, ennek elkészítéséhez kérjük a segítségeteket!

Küldjetek minél több olyan kérdést, amely a felelős kutyatartáshoz, valamint a DOKTA tevékenységéhez és a FÖRI Állategészségügyi Szolgálata Illatos úti telepéhez kapcsolódik. Minél több területet érintenek a kérdések, annál jobb. Lehetnek “általános kutyás” kérdések vagy állategészségügyi, állatorvosi vonatkozásúak, ápolással, tartással, a felelős gazdi szerepével, feladataival kapcsolatosak, a kutya fizikai, szellemi, lelki jólétével, illetve az Illatos úti telep munkájával, eredményeivel és kihívásaival összefüggőek, vagy akár az állatvédelem fő kérdéseit,  esetleg a városi együttélés íratlan szabályait is érinthetik. A többit a fantáziátokra bízzuk!

Mivel a játék különböző korosztályú gyerekeknek készül, a témákat is gyereknyelven kell megfogalmazni, méghozzá úgy, hogy minden kérdésnek-válasznak kettő, vagy akár három különböző nehézségű változata is legyen.

Például:  Kicsiknek: Milyen kutyafajtákat ismersz? Sorolj fel hármat!

Közepeseknek: Milyen magyar kutyafajtákat ismersz? Sorolj fel hármat!

Nagyoknak: Milyen kutyafajtákat alkalmaznak munkakutyának? Sorolj fel három példát!

Segítségül hívhatjátok a Légy felelős! és az Állategészségügyi Szolgálat rovatokban található információkat.

A kérdéseket (és válaszokat) a doktorokazallatokert@gmail.com e-mail címre várjuk 2017. június 15-éig!

A játékba a legjobban alkalmazható nevelő (és tevékenységünkhöz kapcsolódó) kérdések kerülnek majd bele, és a tervek szerint a következő nagy rendezvényünkön már ki is lehet próbálni.