Nem áprilisi tréfa! – Örökbeadó napot tartottunk

Április 1-jén ismét örökbeadó napot tartottunk a FÖRI Állategészségügyi Szolgálatával közösen. Az Illatos út több, nagyon régi lakója is gazdira talált. De két másik fontos esemény is történt.

Az örökbeadó napon a telepre látogatott Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, aki figyelemmel kíséri az Állategészségügyi Szolgálat munkáját. Látogatása után így nyilatkozott: „a fővárosi ebtelep példaként szolgálhat az ország hasonló intézményeinek”.

Ezen kívül a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány átvehette azt a 60.000 Ft-os adományt, amelyet a magyar rúdsportoló, háromszoros Európa- és egyszeres világbajnok, Dr. Szlávy Eszter az általa alapított akadémián szervezett jótékonysági nyílt napon gyűjtött össze. Az örökbeadó nap előtti eseményen a vállalkozó kedvűek, akik a rúdsportban is kipróbálhatták magukat, nemcsak adományozhattak a DOKTA javára, hanem megismerkedhettek az Illatoson örökbeadásra váró állatokkal is – természetesen csak fotóról.

Talán ennek is köszönhető, hogy az örökbeadó napon a telep több, régi lakója is gazdira talált. Köztük Bess, aki 172 napja várta a nagy „Ő”-t.

Mi pedig ismét arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy aki négylábú társát keresi, az ne vásároljon, hanem a FÖRI Állategészségügyi Szolgálatának Illatos úti telepéről fogadjon örökbe – itt, az évente kb. 2.000 bekerülő állat között biztosan mindenki megtalálja a számára tökéletest, az év minden napján, ráadásul örökre mentesül mindenféle ebadó fizetése alól. A gazdátlan állatok örökbefogadása az egyik legjobban megtérülő módja minden egyén társadalmi felelősségvállalásának, hiszen az innen otthonra lelt állatok, ha felelős gazdához kerülnek, a végletekig hálásak.