Családias hangulatban telt a szombati adománygyűjtő és gazdikereső nyílt nap

Igazán családias hangulatban telt a szombati adománygyűjtő és gazdikereső nyílt nap a Szlávy Eszter Rúdsport Akadémián, amelyen a házigazda, a kétszeres magyar, kétszeres Európa- és egyszeres világbajnokunk, Eszter önzetlen segítségével és a résztvevőknek köszönhetően nemcsak 96.000 Ft gyűlt össze, hanem az is tuti biztos, hogy akik ott voltak, azok az Illatos úton fognak először négylábú társ után nézni, ha eljön az ideje.

Három turnusban tartottunk elsőként egy vetítéssel egybekötött beszélgetést, amelyen az Illatos útról, az azt segítő Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítványról, az örökbefogadásról, és főként a több mint egy éve a telepen gazdira váró állatokról esett szó, ezután következett a torna. A részvevők jó része számára ugyan már nem volt ismeretlen a sportág, hiszen visszajárók az akadémián, de akadtak újak, teljesen kezdők is, akik meglepő elszántsággal és ügyességgel hajtották végre az edző utasításait.

És nem maradtunk kutya nélkül sem! Ott volt Jarvis, az Illatos útról otthonra lelt csintalan, korom színű blöki, aki magával hozta gazdiját is, hogy élő például szolgálhasson arra, amit mi szóban hangsúlyoztunk a helyszínen: ha sikerül megtalálni a megfelelő kutyát ill. a kutyának a megfelelő gazdit, az mindenkinek életre szóló vidámság és öröm.

Bár természetesen nagyon szeretnénk megtalálni a megfelelő gazdit a telep legrégebbi, legesélytelenebb lakóinak, akiket bemutattunk, úgy érezzük, a szombati rendezvény maximálisan elérhető célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet. Ez sikerült is!

Köszönjük a támogatást!