Állatorvosi műszerek és eszközök az Illatos út betegeinek

Műtéti őrző monitor és további állatorvosi eszközök az Illatos úti telep négylábú betegei gyógyításához — ezzel az eredménnyel zárult nemrégiben a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány, a Bayer Hungária Kft. Állategészségügyi Üzletága és a petissimo.hu közös webshopkampánya.

A több, mint másfél millió forint összértékű műszer- és eszközadományt a Bayer és a petissimo.hu képviselői adták át a mai napon az Illatos úti telepen, amelynek köszönhetően mostantól évente közel 2.000 telepre kerülő állat kezelése, műtéte, gyógyítása nagyobb biztonságban történhet.

Az akár életmentő műtéti őrző monitoron kívül egy műtőasztalt, két infúziós állványt, egy infúziós pumpát és egy infúziómelegítőt, egy lélegeztető ambuballont valamint röntgenfelszereléseket is kaptunk és adtunk tovább azonnal a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata Illatos úti telepének, ezen kívül gyógytápokat, valamint a cicák FeLV/FIV szűréséhez 100, és a kutyák emberre is átterjedhető szívférgesség szűréséhez 110 db tesztet is kaptunk.

A webshopkampány sikeréhez a lehetőséget megteremtő Bayeron és petissimo.hu-n kívül hozzájárult mindenki, aki az adott időszakban Foresto kullacs- és bolha elleni nyakörvet vásárolt a petissimo.hu-n kedvencének, ráadásul kedvezményes áron, hiszen minden megvásárolt nyakörv árából 400 Ft-ot kapott a DOKTA, amit azután a célul kitűzött műtéti őrző monitoron kívül elkölthettünk erre a sok-sok berendezésre és tesztre.

Az Illatos úti telepen évente több száz műtétet végeznek, hiszen nemcsak a balesetes és betegen bekerülő állatokat látják el és gyógyítják örökbeadás előtt, hanem az összes ivartalanítható kutyát és ivartalanítják. (Ez az arány a macskák esetében is közelíti a 100%-ot.)

A DOKTA kiemelt célja az Illatos úti állatok minél magasabb szintű ellátása, gyógyítása érdekében a telep eszközfejlesztése. Négylábú kis pártfogoltjaink gyógyulását az elmúlt másfél évben egy hematológiai laborautomatával, egy ultrahangkészülékkel, egy vér- és vizeletcentrifugával, valamint számos teszttel, gyógyszerrel és laborvizsgálatok elvégeztetésével is segítettük.

Köszönjük a legújabb adományokat, a kis betegeknek pedig gyógyulást, új, saját, felelős gazdit kívánunk!