Szeptember 14-én várunk a VII. Örökbefogadott Állatok Napján

Idén is várunk kutyáddal, cicáddal, leendő gazdiként vagy csak állatbarátként a VII. Örökbefogadott Állatok Napján, a Népligetben, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata Illatos úti telepét segítő Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány (DOKTA) rendezvényén. Élménydús programokkal, kutyás bemutatókkal és mókás versenyekkel, oktató játékokkal, fotókiállítással, sok-sok szakemberrel, szakmai beszélgetéssel és tanácsadásokkal készülünk, célunk pedig az örökbefogadás ösztönzésén kívül, hogy fontos és hasznos információkkal lássunk el a felelős állattartásról, idén a szaporítók illegális és veszélyes tevékenységére helyezve a hangsúlyt.

Idén is számíthatsz a megszokott kedvenc programokra, például a kutya—gazdi szépségversenyre, a kutyabehívó-versenyre, az elköteleződést jelképező kutyahűségesküre, a kutya—gazdi fotózásra, a kutyanevelésben és –tartásban segítséget jelentő, új trendeket, módszereket is felvonultató érdekes bemutatókra és sok-sok oktató játékra, valamint a legkülönfélébb szakemberekre, akik egész nap várnak az akár egyénre szabott tanácsaikkal. Emellett egy új ügyességi versennyel is készülünk, az igen viccesnek ígérkező ebolimpiával, amelyre hatballábas kutya—gazdi párosok is bátran jelentkezhetnek. A jókedv garantált!

    

Azonban a megszokottakon kívül idén két fontos küldetésünk is van: az egyik, hogy gazdit találjunk az Állategészségügyi Szolgálat, sőt az ország gyepmesteri telepei történetében első, az Illatos úti telepen rehabilitált hat kutyának, Zsöminek, Roninak, Misának, Malinak, Tökinek és Frodónak. Ötükkel – bár csak rövid ideig – személyesen találkozhatsz, és az őket rehabilitáló trénerekkel, terapeutákkal is beszélgethetsz. Az örökbefogadásukra pedig – alapos megfontolás és ismerkedés után – leghamarabb másnap, az Illatos úti telepen lesz lehetőséged, illetve más gazdira váró állatok is lesznek.

A másik fontos küldetésünk, hogy egy szakmai beszélgetés, egy fotókiállítás, kiadványok és oktató játékok, valamint szakmai partnerek, civil szervezetek segítségével átadjuk mindazt, amit jó ha tudsz a szaporítók állatkínzó és illegális tevékenységével kapcsolatban, akár kutyavásárlás előtt álló, akár segíteni akaró vagy. Idén ugyanis ez lesz a kiemelt témánk az Illatos úti telepet érintők közül.

Fő szakmai partnerünk, mint mindig, a FÖRI Állategészségügyi Szolgálata, amely hét évvel ezelőtt ezt a rendezvényt életre hívta, és az Illatos úton lecsapódó problémákon, azokra való figyelemfelhíváson keresztül igyekszik – a segítségünkkel – a felelős állattartásra nevelni. Fővédnökünk pedig D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere.

Feltétlenül hozd magaddal kedvenced oltási könyvét és pórázát, némi jutalomfalatot, a versenyekre pedig regisztrálj online, itt: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfqIZ6iISFIsuVI3WtXkSKYkyu-NBCsbamVBj-2UqlwB9CjFw/viewform?fbclid=IwAR0JCqCEPbx8DNx6XPKxrOpOx21bTmWtQ-sM0BZDo17jZnahBjJ6S65Ibvc A többiről mi gondoskodunk!

Gyerekek! Ti pedig rajzoljatok szép képeket A/4-es formátumban, mert a rendezvényen idén is díjátadással zárul a DOKTA nektek szóló „Ne vásárolj, fogadj örökbe!/A keverék kutya szép” c. rajzpályázata, amelyre előre is elküldhetitek rajzaitokat a DOKTA postacímére (1097 Budapest, Illatos út 23/A.).

Kövesd a DOKTA facebook oldalát (facebook.com/doktorokazallatokert), mert hamarosan ott fogjuk elárulni a részleteket!

A rendezvény fő támogatója: Kőbánya Önkormányzata.

További támogatók: Platinum Natural Pet Food & Care, FKF Nonprofit Zrt., Fővárosi Vízművek, Népszigeti Kutyaiskola, Kutya Guru Kutyaiskola, Kántor Kata, World Promotion Kft., Petissimo, Pierog Attila e. v., valamint a közreműködők. Médiapartner: TV2.

Részletes program:

9.30-tól                Nevezés a versenyekre, érvényes oltási könyvvel!

10.00 – 10.10     Megnyitó

10.15 – 10.30     Mentsünk embert! (a Pest Megyei Kutató—Mentő Szolgálat bemutatója)

10.30 – 10.40     Hogyan maxold ki kutyád képességeit? (Mandy, a veterán robbanószer-kereső és a Magyar Honvédség kutyás tűzszerésze bemutatója)

10.40 – 10.55     Tanítom a kutyámat – trükkök és feladatok elfoglalt gazdiknak (a Kutya Guru Kutyaiskola bemutatója)

10.55 – 11.10     Csináld utánam! – új módszer a kutyanevelésben (a Do as I do in Hungary bemutatója)

11.15 – 12.10     Kutyabehívó-verseny és eredményhirdetés

12.10 – 12.20     Zsömi, Misa, Roni, Mali, Töki és Frodó gazdit keres – Rehabilitáció az Illatos úton

12.20 – 12.35     Kutyafitnessz: Fitt lesz! (a Városi Kutyatanoda interaktív bemutatója)

12.35 – 12.50     Ne vásárolj szaporítótól, fogadj örökbe az Illatos útról! – amit a témában jó, ha tuds

kb. 13.00            Rajzpályázat eredményhirdetés

12.55 – 13.55     Kutya—gazdi szépségverseny

13.55 – 14.05     Állj a képre és tégy kutyahűségesküt!

14.05 – 14.15     Szépségverseny eredményhirdetés

14.15 – 15.15     Ebolimpia – a valaha volt legviccesebb ügyességi verseny, hatballábas kutya—gazdi párosoknak is (a Népszigeti Kutyaiskola vezénylésével) és eredményhirdetés

15.15                     Zárszó

A SÁTRAKBAN

Regisztrációs sátor: Nevezés a versenyekre, oltási könyv szükséges!

  1. Gazdira várunk! – Örökbefogadási és állatorvosi tanácsadás, csipadat-ellenőrzés (FÖRI Állategészségügyi Szolgálata)
  1. Ki mit tud? Óriás kutyás társasjáték (Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány)

12.00-13.00-ig: Kutyadietetikai tanácsadás Dr. Fodor Kinga állatorvossal a DOKTA-sátorban

  1. Kutyasimogató és kvízjáték (Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat)
  1. Kutyaszépség-sátor: kutyakozmetikai tanácsadás, fazonírozás, karomvágás – nem csak a kutya—gazdi szépségversenyre nevezőknek(Grooming Team)
  1. Kutyabarát időtöltés – hová menjünk együtt? (a kutyabarat.hu csapata)
  1. Kutya—gazdi fotózás(Vauvau kutyafotó)
  1. Gazdiiskola – a játékos motiválás: kutyanevelési tanácsadás (Kutya Guru Kutyaiskola)
  1. Gazdiiskola – tükör módszer: kutyanevelési tanácsadás(Népszigeti Kutyaiskola)
  1. Gazdiiskola – csináld utánam: kutyanevelési tanácsadás (Do as I do In Hungary)
  1. Jog és állatvédelem(Országos Állatvédőrség Alapítvány sátra)
  1. Kutyamentés Valentn napra (Eszkuláp Állatvédő Egyesület)
  1. Négylábú hősök (Pest Megyei Kutató—Mentő Szolgálat)
  1. Tisztán szeretjük. – Minden, amit a kutyapiszokról tudni kell (FKF Zrt.)
  1. Élő természetvédelmi társasjáték (FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálat)
  1. Platinum sátra
  2. Amit az állatvédelem szabályairól tudni kell (az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztálya és a NÉBIH információs sátra)
  1. Mese- és rajzkuckó (gyereksátor)

10.00 – 15.00 Kutya legyek! arcfestés

10.00 – 13.00 Nózi nyomoz – Kántor Kata mesél + a DOKTA „Ne vásárolj, fogadj örökbe! / A keverék kutya szép” c. rajzpályázata (kb. 13.00: Rajzpályázat eredményhirdetés)

13.00 – 14.00 Hogyan kerüljem el a kutyatámadást? (tanácsok kicsiknek a Kutya Gurutól)

Minden program ingyenes!

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. Az időpontok tájékoztató jellegűek, azok pontos alakulása a versenyekre nevezők számától is függ.